torstai 14. huhtikuuta 2016

10 FAKTAA LUNASTA

1. Luna on rodultaan kleinspitz eli saksanpystykorvista toiseksi pienin. Tämä taskukokoinen kaveri on jäänyt pieneksi jopa kleiniksi, kriittisiä mittoja löytyy n. 3,5kg ja 24cm. Turkkia löytyy sitten sitäkin enemmän, helposti karvanlähdön aikana lähteneestä turkista muovailisi Kultaisennoutajan.

2. Meillä asustaa varsinainen hieno neiti, jonka tassut eivät voi kastua missään tilanteessa. Toisinsanoen Luna inhoaa vettä! Sateisilla keleillä koira käy ovella kurkistamassa ja haluaa äkkiä takaisin sisälle, lenkille pakotettuna se pysähtelee vähän väliä ja mulkoilee kulmiensa alta. Hieno neiti odottaa tulevansa kannetuksi isojen vesilätäköiden yli, mutta tähän mennessä on koira joutunut kastelemaan tassunsa. Ja tämä tehdään hyvin selväksi tuhinalla!

3. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, koira on löytänyt hyvin tiensä sänkyyn. Luna kuitenkin tietää, että sillä ei ole lupaa tulla sänkyyn nukkumaan, mikäli me molemmat ollaan nukkumassa. Erityisluvalla (eli kun koira on ollut pitkään hoidossa) on kuitenkin lupa tulla nukkumaan keskelle. Mutta kun yksin olen asunut niin lähes jokainen aamu koira on tuijottanut vieressä silmiin herätessä.

4. Lunalla on tapana innostuessaan pyöriä ympyrää. Oli kyse mistä tahansa "mennään" tai "onko meillä kivaa?" asiasta, koira pyörii. Hauskinta tässä on se, että monta kertaa on meiltä tultu kysymään miten tuo temppu on opetettu. Noh, sehän siinä onkin kun sitä ei ole opetettu!

5. Jos nirsolle olisi oma sana, se olisi varmasti Luna. Koira on varsin tarkka mitä suuhunsa laittaa omasta kupistaan, kaverin kupista kelpaa sitten oikeastaan mikä tahansa. Etenkin porukoiden luona kyläillessä kissanruoka on parasta mitä Luna tietää, varsinkin jos siinä pääsee hieman kissalle ärähtämään. Eikä olisi ensimmäinen kerta kun koira tulisi hakemaan mammalta apua kun kissa päätti taas syödä Lunan oman ruuan.

6. Luna on ihan pennusta asti ollut mahdoton pusuttelija. Se kieli ei tunnu pysyvän millään vaan aina oltaisiin niin mielellään antamassa pusuja vanhoille sekä uusille tuttavuuksille. Tämän lisäksi Luna rakastaa märkiä jalkoja. Suihkusta tullessa saa ihan varmasti koiran peräänsä! Luna rakastaa myös kaikenlaisia rasvoja, joita olisi niin mukava nuolla mamman juuri rasvatulta iholta.

7. Kuten varmasti tutut tai vähääkään blogiani seuranneet ovat mahtaneet huomata, Lunan lempparitouhua on ehdottomasti agility! Koira innostuu aivan mahdottomasti pelkästään kentän näkemisestä eikä millään malttaisi odottaa omaa vuoroaan. Vauhtia ei tämän kaverin menosta puutu!

8. Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Numppa, Numppu, Numpsa, Lunttu, Lunanas jne. Tällä rakkaalla lapsella tuntuu olevan myös muutamia sanoja/lauseita, jotka se ymmärtää puheen keskeltä. Esimerkiksi "namia", "kuka tulee", "pihalle" ja "syliin" kuullaan ja ymmärretään hyvin selvästi.

9. Pusuttelun lisäksi Luna on varsin huomionkipeä pikkukaveri. Koiran pää tunkee välillä ties mistä ja syliin on pakko päästä. Sohvalla istuskellessa koira tulee monesti kylkeen kyhnöttämään ja kerjäämään rapsutuksia.

10. Luna on melkoinen tyttö komentamaan. Mamma ei saa silittää muita koiria neidin ollessa paikalla ja se ilmoitetaan kuuluvasti. Muita koiria on myös tapana komentaa vaikka kovinkaan usein tämän kokoista neitiä ei isommat koirat kuuntele. Ja sekös vasta pientä ärsyttää!

4 kommenttia:

 1. Voi miten hurmaava pikkuneiti se siinä tuijottelee heti ensimmäisessä kuvassa! Tykkään tuosta rodusta tosi paljon, joten voisin itsekin antaa tällaiselle koiralle kodin joskus tulevaisuudessa :> Vaikka olenkin enemmän kissaihmisiä niin koirat ovat silti ihania!

  Luna kuulostaa jotenkin niin söpöltä, olisi kiva päästä tarkastelemaan hänen meininkiään joskus livenä XD Tai ihan vaikka videoltakin!
  Meidän kissakin on myös kauhea diiva, mutta samaan aikaan myös sellainen tyttöpoika-poikatyttö, joka menee ja tulee miten haluaa... Nirsouttakin löytyy ruuan suhteen. Joitain samoja piirteitä meidän lemmikeissämme on näköjään, hahah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luna kiittää! Tämä rotu on kyllä varsin valloittava, virtaa riittää ja kovin seurallisia tapauksia ovat. Oma isäni on aina ollut kissaihmisiä, mutta Luna on tuntunut valloittavan sydämen "kissamaisuudellaan". Välillä ollaan mietitty että onko meillä sittenkin kissa koiran kuoren alla :D

   Tarkoituksena on lisäillä blogiin agitreeneistä videoita, aina kun saadaan otettua julkaisukelpoisia. Kesän aikana treeneissä toivottavasti löytyy innokkaita kuvaajia!
   Kuten aikaisemmin sanoin, on Luna melkoinen kissakoira joten varmaan osaksi sen vuoksi löytyy paljon näitä yhteisiä piirteitä :D Mutta jos koiraa ikinä olet ottamassa, suosittelen niin lämpimästi tätä rotua, varmasti sopisi sinulle <3

   Poista
 2. Ihana Luna!♥ Haha en kestä kun löysin samoja piirteitä omasta koirastani :'D Varsinkin tuo 10 kohta kun posteljoonit ja naapurin mummotkin haukutaan kyselemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että samoja piirteitä löytyy, en ole sitten näiden piirteiden kanssa aivan yksin tuon koiran kanssa :D Mutta on nämä karvakaverit vain niin valloittavia ieniä persoonia <3

   Poista