maanantai 7. maaliskuuta 2016

RUKALLA


Kirjoittelen teille täältä auton etupenkiltä matkalta kotia kohti. Lähdettiin tosiaan perjantaina perheen kesken pidennetyksi viikonlopuksi Rukalle laskettelemaan. Reissu on mennyt varsin hyvin ja mukavaa on ollut, mutta ei näiltä vastoinkäymisiltäkään olla vältytty. Rehellisesti sanottuna en tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa siinä aamu kuuden pintaan perjantaina reissuun lähtiessä, kun toisen auton peräkontti ei enää auennut. Eikä siellä ollut kuin kolmen reissulaisen laskettelukamppeet. Noin tunti meni siinä yrittäessä eikä siltikään saatu peräkonttia aukeamaan. Oulussa meillä oli heti parin tunnin pysähdys, kun onneksi saatiin auto korjaamolle ja vihdoin kamppeet takaisaisin päivän valoon!

Kelit täällä pohjoisessa ovat olleet oikein kivat laskettelijaa ajatellen, vaikka aurinkoa ei olla nähty yhtenäkään päivänä. Eilen huipulla oli melkoinen sumu, jonka voitte postauksen kuvista nähdä. Välillä oli vaikea erottaa missä maa loppuu ja taivas alkaa! Suorastaan rakastuin noihin kuvissa näkyviin puihin ja muutenkin näkymään - aivan kuin satumaassa olisi ollut. Tähän mennessä en ole vielä koskaan pohjoisessa matkatessa nähnyt noita lumikinoksia tuossa mittasuhteessa puiden päällä. Ollaan taidettu olla aina liian keväästä matkassa.

Eilen päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni lumilautaa. Vuosia on kokeilu ollut to do -listalla, mutta aina se on vain jotenkin jäänyt. Loppupäivästä lainasin siskon lautaa ja lähdin rinteeseen kokeilemaan. Ensimmäisen laskun aikana taisin kaatua noin viiden metrin välein, joten voitte vain kuvitella millaisilla mustelmilla polvet ovat tällä hetkellä. Yllättävän äkkiä tuohonkin vain oppi, sillä kolmannella laskulla mentiin mäki alas ilman kaatumisia. Onhan laudalla laskeminen huomattavasti suksia vaikeampaa, mutta kuitenkin mielestäni helpompaa kuin mitä monet antavat ymmärtää. Voi toki olla, että noin kymmenen vuoden ratsastuskokemus auttoi tasapainon metsästyksen kanssa.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. On kyllä lumiset maisemat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla oli kyllä, aivan mahtavan näköistä kun puissa noin lunta! :)

      Poista