perjantai 11. maaliskuuta 2016

PRAHA

Tässä on päässyt jo vuosi vierähtämään meidän Prahan reissusta, mutta kun vielä en ole teille siitä mitään kertonut niin nyt olisi mielestäni aika! Oltiin Prahassa vierailemassa pidennetyllä viikonloppulomalla viime vuoden helmi- ja maaliskuun vaihteessa. Harmiksi viime vuoden ainoaksi jäänyt reissu oli kyllä varsin piristävä pakkasen keskelle, eikä tekeminen tässä kauniissa kaupungissa varmasti ehdi loppua kesken.

Yövyimme Galileo hotellissa, aikalailla keskustan tuntumassa. Siisti ja kivannäköinen hotelli oli varustettu oikein mukavalla henkilökunnalla, joka oli valmis auttamaan meitä hieman kaiken suunnittelussa. Hotellilta olisi saanut kyytiä hieman joka paikkaan, mutta liikuttiin pääasiassa kävellen. Itse rakastan uudessa kaupungissa kävelemistä ympäriinsä. Kävellen kaupunkia tulee nähtyä kaikista parhaiten, eikä se liikuntakaan ole yhtään pahitteeksi. Reissun aikana askeleita kertyi joka päivä yli 12 000, joten yhtään ei tarvinnut ihmetellä väsymystä iltaisin.

Prahassa muutama must-see ainakin omalla kohdallani oli vanha kaupunki, Petrin Park sekä Charles Bridge. Päivä vietettiin puistoa pitkin kävellen, joka oli helmikuisesta säästä huolimatta varsin kaunis. En edes osaa kuvitella, kuinka mahtavalta puisto mahtaisikaan näyttää kesällä! Mäkiä täällä oli huimasti, että reissuun kannattaa varustautua hyvillä kengillä! Reissun aikana käytiin pyörimässä vanhan kaupungin lisäksi myös Keski-Euroopan suurimmassa sisävesipuistossa eli Aquapalacessa. Kun vihdoin löydettiin paikan liukumäkien valtaama puoli, en enää ihmetellyt miksi tätä mainostettiin niin suurena. Mikäli tekemisen puutteesta kärsii reissun aikana, suosittelen kyllä täällä käymistä! Käytiin katsomassa yhtenä iltana Sparta Praha - Trinec jägismatsia läheisellä areenalla, joka oli kyllä melkoinen kokemus, vaikka kumpikaan meistä ei osannut päättää kumpaa joukkuetta olisi kannustanut.

Ostokset hoidettiin pääasiassa kiertelemällä paikasta toiseen, mutta sisäinen shoppailijani päästin valloilleen ah niin ihanassa Palladium ostoskeskuksessa. Palladiumissa oli muistaakseeni 5 kerrosta ja noin 200 kauppaa, joten täältä kyllä löytää oikeastaan kaiken tarvitsemansa. Suosittelen itse käymään etenkin Reserved sekä Ann Christine liikkeissä. Jälkimmäisestä itselläni tarttui useampi vaatekappale mukaan, jotka ovat löytäneet paikkansa vaatekaapistani pysyvästi.

MITÄ SIIS PRAHASSA KANNATTAA KÄYDÄ KATSOMASSA?
1. Vanha kaupunki
2. Charles Bridge
3. Dancing House
4. Petrin Park
5. Prahan linna

Varaa reissuun mukaan erityisesti hyvät kengät, melko edulliseen ruokaan (ja etenkin oluen ystävät olueen!) rahaa, rutkasti iloista reissumieltä ja talvella matkustaessa villasukat! :)

6 kommenttia:

 1. Oi vitsit, täähän tuli kuin tilauksesta! Itse olen lähdössä Prahaan muutaman viikon päästä ja vinkkejä jo kaipailinkin :) Kiitos näistä, laitetaan korvan taakse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hyvä tuuri kävikään, juuri mietin että luin kyllä jostain blogista tämän matkan olevan edessä ja se taisi sitten olla sinun blogisi! Toivottavasti vinkit pääsevät käyttöön :)

   Poista
 2. Vautsi miten hienoja kuvia! Haha, noi kiviukkelit on kylläkin karmaisevan näköisiä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo ukkelit ovat Kommunismin uhrien muistomerkki, joten uskoisin tuon karmaisevaisuuden (onko tämä edes sana? :D) kuuluvan asiaan!

   Poista
 3. Näyttää kivalta kaupungilta! :) Hyviä kuvia oot ottanut. En oo Prahasta kyllä koskaan mitään pahaa kuullut, silti ei itteeni se niin oo kiinnostanut, vaikka tosiaan kauniilta ja kivalta kaupungilta vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! Eihän tuo kaupunkina mitekään erikoinen ollut, joten sinänsä en ihmettele jos ei kiehdo. Kuitenkin on kaunis vanhoine rakennuksineen että suosittelen käymistä! :)

   Poista