keskiviikko 24. helmikuuta 2016

MIAMI

 photo 20160129_102150.jpg photo 20160129_102530_HDR.jpg  photo 20160129_104327_HDR.jpg photo 20160129_150638.jpg photo 20160129_151840.jpg Hei taas! Nyt olisi vuoro kertoa teille hieman lomakuulumisia Miamin matkalta. Kotiuduttiin tältä matkalta pian kolmisen viikkoa sitten, joten tässä on ehtinyt hieman hengähtää ja selailla kuvia rauhassa läpi. Tällä kertaa kuvaaminen jäi enemmän miehen vastuulle kuin itseni, mutta oli näitä yhteensä noin viitisen sataa. Hetki siis on mennyt näiden kuvien selailussa ja parhaiden valitsemisessa!

Hotellimme sijaitsi Miami Beachilla, joten rantaan meillä oli matkaa parisataa metriä. Rannalla tuli loikoiltua kuitenkin vain yhtenä päivänä, sillä melkoinen tuuli viilensi etenkin siinä rannan tuntumassa melkoisesti. Tänä ainoana päivänä kun päästiin rannalle asti, poltettiin molemmat selkämme ihan kiitettävästi. Tämänkin vuoksi jäi rannalla loikoilut vain yhteen päivään, kun muutama päivä yritettiin välttää parhaamme mukaan uudelleen palamista.

 photo 20160130_114922.jpg photo 20160131_105231.jpg photo IMG_7102.jpg photo IMG_7164.jpg photo IMG_7211.jpg Pääasiassa liikuttiin kävellen pitkin rantaa ja Miami Beachin isoimpia katuja. Lincoln Roadille eksyttiin oikeastaan jokapäivä, sillä sieltä löytyi eniten ruokapaikkoja sekä ostosmahdollisuuksia. Tähän väliin pakko suositella aasialaista ravintolaa Srirachaa, jossa käytiin muutamaan kertaan syömässä. Todella hyvää ruokaa ja aivan ihana palvelu! Mikäli välimatkat hotellilta, ööh mihin ikinä nyt sitten oletkaan menossa on hieman pidempi, Miamissa liikkuvan kannattaa ehdottomasti suosia Uberia. Liikkuminen on huomattavasti taksia halvempaa, jonka lisäksi pääsee tutustumaan paikallisiin ihmisiin oikein mukavasti. Meidän ostosreissulla Dolphin Malliin kuskimme näytti meille oikein ihania puiden ympäröimiä teitä, jotka olisi muuten jäänyt näkemättä. Dolphi Mallista vielä sen verran, että sinne kannattaa varata aikaa heti kunnolla. Meilläkin taisi vierähtää noin kahdeksan tuntia kauppoja kierrellessä, eikä toivoakaan että edes puolessa liikkeistä oltaisiin ehditty käydä läpi. Tuo on kyllä shoppailijan paratiisi ja tilin pahin painajainen! Tänne kannattaa varata rahaa reippaasti, sillä hinnat ovat tällä hetkellä noin Suomen hintatasoa dollarin kurssin vuoksi. Ostoksista teen tässä lähiaikoina aivan oman postauksen, sillä niitä tuli tehtyä hieman liikaakin.

 photo 20160131_150744.jpg photo 20160131_151048.jpg photo 20160131_151615.jpg Kierreltiin muutamana päivänä busseilla Miamia läpi, jonka avulla nähtiin paljon ja nopeasti. Downtown oli yksi näkemisen arvoinen paikka upeine maalauksineen, johon kävellen olisi kulunut useita tunteja. Bussilla tämän läpi kirtämisessä meni noin tunti, ja mielestäni kaikki näkemisen arvoinen tuli nähtyä. Mikäli rahasta ei ole puutetta, tänne kannattaa lähteä shoppailemaan. Suurinosa luksusmerkkien myynnistä oli keskittynyt tänne (esim. Vuitton, Versace, Fendi, Prada).

Muutama pienimuotoinen "reissu" tehtiin loman aikana. Käytiin ensinnäkin veneretkellä kiertelemässä rikkaiden takapihoja sekä näkemässä Miamin skyline mereltä päin. Varsin vaikuttavia molemmat, mutta etenkin osa noista taloista jäi mieleen. Kuinka monelta täällä mahtaa löytyä ilmastointi myös talon ulkopuolelta? Tai kenellä teistä mahtaa olla varaa lennättää Afrikasta omat palmut takapihalleen, noin kymppitonnin kappale? Kaikkea sitä rahalla vaan saa, muuta tähän ei voi oikein tuumata!

 photo 20160203_110641.jpg photo 20160203_111850.jpg photo IMG_7263.jpg
Viimeisenä kokonaisena päivänä käytiin vierailemassa Evergladesilla. Everglades on kansallispuisto noin tunnin ajomatkan päässä Miamista. Täällä on mahdollista nähdä kaikenlaisia otuksia alligaattoreista käärmeisiin. Käytiin noin tunnin mittaisella kiertelyllä pitkin jokia sellaisilla ihmeveneillä. Jos olet ikinä katsonut C.S.I. Miamia niin tiedät tasan tarkkaan mitä tarkoitan :D Tuon tunnin aikana nähtiin muutamaan otteeseen alligaattoreita maalla ja vedessä sekä paljon erinäköisiä lintuja. Muutama iguaani tuli myös bongattua!

MITÄ SIIS KANNATTAA KÄYDÄ KATSOMASSA, TEKEMÄSSÄ, KOKEMASSA?
1. Beachin rannat sekä Ocean Drive
2. Everglades oli mielestäni sen verran erikoinen paikka että suosittelen muillekin!
3. Downtown
4. Coconut Grove
5. Suurtakin suuremmat ostoskeskukset, ihmiset, toinen toistaan upeammat luksusautot, elämä. Pelkästään se ilmapiiri on kokemisen arvoinen.

Tässä nyt olisi lyhyesti ja ytimekkäästi meidän loma kuvin ja tarinoin. Mikäli jotain kysyttävää reissusta jäi tai haluat muuten vaan kuulla Miamin matkailusta lisää niin kysyä saa! En lupaa että kaikkeen osaan tämän viikon reissun jäljiltä vastata, mutta yritän parhaani!

 photo IMG_7122.jpg

6 kommenttia:

 1. huh kui siistiä!! Tollanen "kaupunki" loma ois ihan super huippu. Upeita lomakuvia! vau, kateeks käy :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kyllä tykkäsin kovasti Miamista lomakohteena että suosittelen kovasti! Kannattaa selata hotellia ja lentoja muualta kuin matkatoimiston sivuilta. Ihan vaan vinkkinä kun päästiin kaks henkilöä siihen hintaan mitä matkatoimistot myy reissua yhdelle ;)

   Poista
 2. Uu! Me katottiin et Miamiin vois lähtee kyl häämatkalle <3

  VastaaPoista